Meest gestelde vragen / FAQ over permanente make-up

Meest gestelde vragen over permanente make-up eyeliner, wenkbrauwen en lippen

  • Wat is permanente make-up?

    Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne micro naald die razendsnel op en neer gaat, kwaliteitspigmenten in de huid gebracht. Bij permanente make-up kunnen eyeliners, lipliner of wenkbrauwen via permanente pigmentatie worden aangebracht. De eerste behandeling duurt 1,5 uur tot 2,5 uur (incl. bespreking, voortekenen en pigmenteren). De nabehandeling duurt circa 0,5 uur tot 1,5 uur.

  • Voor wie is permanente make up geschikt?

    Voor diegenen die er altijd perfect gemaquilleerd uit willen zien, een correctie nodig hebben, allergisch/gevoelig zijn aan/voor gewone make-up, voor slechtzienden die moeite hebben om zichzelf te maquilleren... Kortom, permanente make-up is praktisch voor iedereen, zowel vrouwen en als mannen.

  • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

    Een permanent make-up zal in de loop der tijd vervagen. Deel hangt af van de intensiteit van de kleur, de hoeveelheid zon die de huid te verduren krijgt, de snelheid van de cel generatie, de diepte van het pigment, de mate waarin het pigment opgenomen wordt door het organisme... Uv-stralen, het afweersysteem en cel vernieuwing kunnen het pigment elimineren en de kleur doen vervagen. Over het algemeen blijft permanent make-up 2 tot 5 jaar zitten. De huid van ieder individu is echter anders, waardoor bij sommige mensen de pigmentatie meer dan 10 jaar zichtbaar blijft.

  • Doet een permanente make-up behandeling pijn?

    Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij een verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

  • Als ik het niet mooi vindt, wat dan?

    Voordat er gepigmenteerd wordt, zal Isabelle eerst voortekenen en zoeken wij samen de juiste kleur uit. Pas als alle aspecten volledig naar wens zijn, wordt er begonnen met pigmenteren.

  • Zijn de naalden hygiënisch?

    Bij elke behandeling dient de permanente make-up Artist Isabelle nieuwe steriele naalden en naaldkapjes te gebruiken, zo garanderen we steriliteit en hygiëne. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald en na het gebruik vernietigd. Dit is verplicht volgens de hygiënische normen.

  • Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

    Nee. Er zijn diverse kleuren beschikbaar en voor alle soorten huidtypes. U wordt dus deskundig geadviseerd welke kleur het beste bij u past. Isabelle volgde een speciale opleiding “kleurenleer”.

  • Gaat de huid zwellen na de permanente make-up behandeling?

    Afhankelijk van de behandelde zone en gevoeligheid van de huid, kan er tijdelijk een lichte zwelling voorkomen.

  • Hoe verloopt de (thuis) naverzorging van permanente make-up ?

    Op de huid wordt na afloop van de behandeling een zachte helende crème aangebracht. Door deze thuis gedurende 3 à 7 dagen regelmatig aan te brengen met een wattenstaafje, heelt de huid snel. Korstjes (of indien goed na behandeld, de vliesjes) dienen er vanzelf af te komen. Niet krabben! U riskeert anders een infectie en krabt het geplaatste pigment mee af. Deze factoren kunnen leiden tot een onregelmatige pigmentatie. Totdat de huid genezen is , mag u de gepigmenteerde zone NIET reinigen met zeep, shampoo of reinigingsmelk en vermijd de eerste week de zon, zonnebank, zee, sauna, whirlpool, jacuzzi, zwembad.

  • Hoeveel weken moet er zitten tussen de 1ste en 2de behandeling?

    Het duurt ongeveer 3 à 3,5 weken vooraleer de huid volledig hersteld is. Na 1 week ziet het er genezen uit, maar de huidcellen dienen zich nog inwendig te herstellen. Het is dus raadzaam om de 2de behandeling na 6 weken te plannen.

  • Waarom moet ik een nabehandelingen of bijwerking permanente make-up laten doen?

    Omdat stelselmatig opbouwen, beter is dan van de eerste keer direct het eindresultaat trachten te bekomen. Beter een tweede of desnoods een derde pigmentatie om een mooier en kleurvaster resultaat te krijgen.

  • Kan ik contactlenzen dragen na de permanente make-up behandeling?

    Indien u contactlenzen draagt, brengt u best uw bril mee op de dag van de behandeling. Contactlenzen kunt u weer dragen van zodra er geen korstjes meer zijn.

  • Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

    Op eerste zicht lijkt permanente make-up hetzelfde als tatoeëren. Maar de naalden van permanente make-up voorkomen dat het pigment te diep in de huid wordt geïnjecteerd. Hierdoor vervaagt de permanente make-up in de loop van de jaren. Bij tatoeage gaat de naald tot in de diepere huidlagen. Het pigment hoopt zich op in het onderhuidse vetweefsel waardoor het pigment ingekapseld wordt door deze vetcellen en dus niet vervaagt.

  • Zijn er contra-indicaties voor permanente make-up?

    Isabelle zal een lijstje met vragen voorleggen, voordat u met een permanente make-up begint. Zij neemt tevens alle contra-indicaties met u door, dit omdat permanente make-up in combinatie met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. Ook zijn er in sommige gevallen voorzorgsmaatregelen aan te bevelen. Vraag steeds bijkomend advies aan uw arts.

  • Hebt u last van een koorstlip (herpes simplex) ?

    Als u regelmatig een uitbraak heeft, is het af te raden een lippigmentatie te doen aangezien er rond de lippen dan al littekenweefsel aanwezig is door eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment dan moeilijker pakken met een rafelige lipliner als gevolg. Indien u slechts af en toe een koortsblaasje heeft (1 tot 2 maal per jaar), is er geen probleem. U moet wel de nodige maatregelen in acht nemen (1 week voor de PMU behandeling Zovirax tabletten innemen + 1 week nabehandelen met Zovirax créme). Vraag steeds bijkomend advies aan uw arts.

  • Gebruikt u medicijnen?

    Medicijnen kunnen een invloed hebben op de behandeling en op het eindresultaat. Bloedverdunners zorgen er voor dat het pigment minder goed worden vastgehouden door de huid. U wordt geadviseerd om ruim 24 uur vóór de behandeling en tot 4 uur na de behandeling geen bloedverdunners (bv. aspirine, aspegic, sedergine...) in te nemen. Pijnstillers met paracetamol (bv. dafalgan, perdolan, panadol...) zijn wel toegestaan. Medicijnen voor acne (bv. Roaccutane) of eczeem maken de huid dunner, eerst de kuur afmaken alvorens te pigmenteren.

  • Bent u zwanger of geeft u borstvoeding?

    Het is afgeraden om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen, omdat uw lichaam tijdens deze periode in een verhoogde staat van alertheid verkeert. D.w.z. dat uw lichaam elke vreemde stof, hoe oppervlakkig ook, zal proberen te verwijderen. Aangezien wij tegen de huidlaag werken waar de lymfevaatjes zich bevinden, zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden. Best even wachten tot na de zwangerschap en borstvoeding.

  • Heeft u diabetes?

    Bij diabetes of suikerziekte, is permanente make-up afgeraden, omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor treden er vaak kleurverschillen in het pigment op en is het resultaat niet mooi.

  • Ik ben een MRI patiënt, mag ik permanente make up laten uitvoeren?

    Er zitten kleine metaalspoortjes in kleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Dat is wel sterk afhankelijk of de PMU zich al dan niet in het onderzoeksgebied bevinden. Buiten het onderzoeksgebied zijn de risico's gering. Bij twijfel raadpleeg uw arts.

  • Voordelen van permanente make-up:

    Er op elk moment van de dag stralend en perfect gemaquilleerd uitzien!? Permanente make-up helpt u hierbij! Zelfs wanneer alle traditionele make-up verwijderd is, oogt het gelaat toch niet "kaal". Dankzij de aangebrachte accenten is uw make-up steeds sprekend. Bedenkt u eens hoeveel tijd u dagelijks bespaart doordat u geen make-up meer hoeft aan te brengen! Toch al één zorg minder voor de moderne vrouw van nu!

  • Aandachtspunten permanente make-up:

    Kleurintensiteit: Om het gewenste eindresultaat te bekomen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder aangebracht. Houd dus steeds voor ogen dat de kleur van de gepigmenteerde zone zichtbaar donkerder is gedurende de eerste dagen. Laat permanente make-up dus niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.

    Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houd dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.

    UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende acht dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank of zonnebaden. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met eventuele vakantieplannen.

    Nabehandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan, die weliswaar nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar u dient te wachten tot deze spontaan afvallen. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.

wenkbrauwen  |  lippen  ogen